image

GISA CEIP Sant Jordi

Població:
Alt Penedès (Barcelona)
Propietari:
Data Construcció:
Projecte finalista del concurs
Total superfície construida:
785,45m2

Concurs de 2 voltes de GISA

Per realitzar la implantació del CEIP Sant Jordi – ZER Subirats de Subirats (Alt Penedès), s’ha tingut en compte per una banda la situació del solar a l’accés del poble per el Sud-Oest i per l’altre el context tranquil del poble. Això ens porta a pensar l’edifici com un portal d’accés al poble, i per això es desenvolupa el projecte des d’una perspectiva formal que defineixi un objecte tranquil, sense estridències, però que aleshores marqui la fita com a punt important per el que representa un centre d’ensenyament.

Tanquem l’edifici a la carretera i fem l’entrada al recinte per el nou carrer perpendicular a aquesta que es crearà , d’aquesta manera l’entrada i sortida dels estudiants es torna menys perillosa que si donéssim sortida directament a la carretera.

El pati del col·legi s’obre al Sud, fent del paisatge dels camps i vinyes el teló de fons dels estudiants i tancant-se a l’activitat del carrer.

Les aules tenen llum natural directa pel Nord i indirecta tamisada pel porxo i el passadís al Sud, per aquest motiu no necessiten d’elements de protecció solar afegits, la pròpia arquitectura ens controla la llum.

El cos central que macla les dues ales de l’edifici, s’articula amb dues alçades per fer molt fàcil la possible ampliació del Centre, reproduint en planta primera, aproximadament el mateix programa de planta baixa.

Aquest nucli central il·luminat zenitalment per un lluernari i el doble espai existent, fa que l’entrada d’aquest petit centre, prengui una dimensió més àmplia i tingui moltes projeccions visuals; el pati, els passadissos, la doble alçada...

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny