image

Palau Vescomptes de Cabrera de Blanes

Població:
Blanes (Girona)
Propietari:
Bisbat de Girona
Data Construcció:
Projecte 1999 (pendent de realització)
Total superfície construida:
8.928,00m2

Aquestes són les restes d’un edifici massís que s’alçava sobre el turó que dominava el poble medieval. Era una construcció que marcava el poder feudal i era una referència per als vilatans.

Aquest és un edifici emblemàtic a Blanes, que es pot veure pràcticament des de tot el poble, si més no la torre. Tot i que, últimament, amb el gran creixement del poble, és més difícil aquesta visió. És l’antic Palau del Comtes de Cabrera, un edifici del gòtic civil del segle XIV, del qual es continua utilitzant únicament la nau que pertanyia a l’església del palau i que ara, amb una sèrie d’annexos guanyats al palau, és l’església parroquial de Blanes i les muralles de tancament del Palau. És un edifici completament desaprofitat i amb un gran potencial per a Blanes.

L’idea del projecte és que aquest conjunt torni a assolir la importància que va tenir per al poble en el seu moment, però des d’un punt de vista social i cultural, que permeti dues funcions bàsiques. En primer lloc, acostar el fet religiós a tot el poble i no solament per les cerimònies tradicionals, sinó també per mitjà de manifestacions artístiques i socials. Per un altre costat, aquest edifici pot assolir moltes funcions de tipus civil, per mitjà de convenis amb el Bisbat, que n’és el propietari. Aquestes manifestacions pretenen que joves i adults s’apropin a l’església per mitjà d’activitats paral·leles, com són grups escoltes, teatre infantil i d’adults, concerts de cambra, corals, activitats solidàries a través de Càritas, etc. I que el poble pugui utilitzar-lo per a reunions, concerts i molts tipus d’activitats.

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny