image

Unifamiliar J.I & M.C

Població:
Blanes (Girona)
Propietari:
J.I & M.C
Data Construcció:
Projecte i Obra: 2003-2005
Total superfície construida:
360,17m2

Es tracta d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres, a la trama del centre de Blanes, al barri de Sa Carbonera, un barri amb molta tradició i molt lligat a la història del poble.

L’encàrrec comprèn despatx i magatzem per al negoci del propietari, l’habitatge pròpiament dit i un espai d’aparcament, ja que al centre de Blanes és una necessitat imperiosa.

Per a aconseguir que la casa tingués el màxim de llum, tot i que està situada en una trama molt densa del poble, es varen generar grans obertures que tamisen la llum i les vistes per mitjà d’unes lamel·les metàl·liques, que es poden replegar completament i, així, deixar les obertures amb tota la seva amplitud, o estar completament tancades, amb tot l’ampli ventall que existeix entremig. Això fa que la casa en alguns moments participi plenament de l’entorn en el qual està situada, o mantingui una intimitat introspectiva.

Quan s’arriba a la part alta de la casa, es genera un espai a tres nivells dominat per la vidriera que surt a la terrassa, i des de la qual es domina l’antic palau dels Vescomtes de Cabrera, actual església parroquial de Blanes. Aquest espai a triple alçada que comprèn menjador, sortida a l’exterior i saló crea un sol espai molt il·luminat que fa que el concepte de casa de poble entre mitgeres prengui una altra dimensió més propera a una unifamiliar aïllada. Aquests espais interiors i exteriors són els que els propietaris desitjaven aconseguir.

Com a resum, és una casa de poble entre mitgeres que explora les noves necessitats que tenen els usuaris en un nucli històric, que intenta donar solucions i no ser un element distorsionador de l’espai.

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny