image

Reforma Edifici Plurifamiliar a Blanes

Població:
Blanes (Girona)
Propietari:
Inversor privat
Data Construcció:
Projecte 2008 – FINALITZACIÓ 2010
Total superfície construida:
625,50m2

Utilització

El programa funcional o de necessitats definit pel promotor, és d'un edifici amb local per negocis a la planta baixa, dos habitatges de lloguer per replà, fins a la última planta, mes un terrat d'us comunitari. l'Edifici, situat al C/ Esperança 45, consta de pl. baixa, tres pl. pisos per sobre la rasant del carrer i un terrat amb un estudi. A més a la planta baixa del edifici, es situa l’accés als habitatges de les plantes superiors i el local comercial. Era un edifici en molt mal estat que es rehabilita integrament per donar noves funcions i adapta-ho a les exigències actuals d’utilització i d’eficiència energètica.

Criteris funcionals del projecte

El projecte s’estructura amb un nucli de comunicacions verticals. L’accés es realitza des del C/ Esperança, en un extrem de la planta, quedant-ne la resta lliure com a local comercial. La distribució és de dos habitatges per planta, quedant situats paral·lels a carrer, amb un habitatge amb orientacions sud/est, amb obertures sobre el C/ Esperaça, i l’altre amb orientacions nord i oest, i obertures sobre l’espai lliure interior que dona a la penya de Sant Joan. En total consta de set habitatges, dos a la planta primera, dos a la planta segona i dos a la planta tercera mes un tercer estudi al terrat/àtic. El programa establert pels habitatges de la planta primera, segona i tercera és de menjador- estar, cuina, un dormitori doble, un de senill i un bany complert. L'estudi del àtic es un sol ambient amb el bany independent.

Criteris compositius del projecte

La façana adopta una tipologia d’obertures de proporció vertical, exceptuant les de la planta baixa, destinada a local comercial i seguint els criteris d’aparadors. A les plantes superiors es resolen les obertures amb dos tipologies. Les habitacions i sales es resolen amb una obertura tipus balconera de dos panys, la proporció de la qual permet donar servei a una o dos habitacions, segons conveniències de la planta. La composició en façana d’aquestes obertures segueix els criteris de verticalitat, alhora que en recorregut horitzontal estableixen diferents ritmes, deixant panys massissos continus, per emmarcar les obertures. Es tracten els balcons amb unes persianes mallorquines corredores que donaran ritme i intimitat als pisos. S’ha procurat que l’edifici adoptes un estil molt Mediterrani, donada la seva proximitat al mar.

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny