image

Vivenda unifamiliar FPB

Població:
Blanes (Girona)
Propietari:
F.P.B
Data Construcció:
Projecte i Obra: 1999-2001
Total superfície construida:
193,60m2

Amb la reforma d’una antiga casa de poble entre mitgeres, a la trama del centre de Blanes, al barri de “Sa Masaneda” un barri amb molta tradició i molt lligat a l’historia del poble.

El projecte assoleix la modificació de la modulació interior de l’habitatge en totes les seves plantes, per tal de donar una nova conformació que s’adeqüi més a les necessitats de la vida actual i de la propietat.

La vivenda unifamiliar, de dimensions no molt exagerades, es desenvolupa en planta baixa i dues plantes pis, utilitzant-ne part de la planta baixa com a aparcament, mentre que la planta primera i segona es destinen a vivenda.

En aquest projecte es fan les habitacions en el primer pis i es reserva la segona planta per la sal d’estar, cuina i menjador deixant aquest planta el màxim de diàfana per que gaudeixi el mes possible de la llum natural que entra per els dos extrems del espai. La cuina s’ha fet exenta, com una illa oberta a la sala i amb un màxim de llum natural per treballar. A la planta coberta s’ha realitzat un menjador d’estiu amb una pèrgola de fusta i una petita cuina per poder gaudir al màxim de les vistes.

S’ha aprofitat un pati interior a la part del darrera de la casa, per donar vistes i llum a la habitació de matrimoni. Aquest pati s’ha enjardina’t amb una prunera Japonesa, per que el aspecte de l’arbre marqui el pas de les estacions.

La Façana al carrer s’ha treballat bàsicament amb una pedra sorrenca de color clar, molt semblant a la pedra que s’utilitzava tradicionalment a les cases de poble i amb l’estructures metàl·lica necessàries per l’estintolament de la façana vistes, això i la vista de l’estructura de la pèrgola de la façana i l’escala d’accés a la coberta, fa que la façana tingui un ritme molt especial. La façana posterior s’ha treballat des de l’idea d’emfatització del volum de l’habitació del matrimoni, fent un aplacat amb fusta i un balco amb ferro per gaudir del pati/jardí del darrera. Tot i ser una actuació moderna procura amb les mides de les obertures i el ritme de les mateixes, no destacar de la resta de cases.

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny