image

GISA CEIP Vall-Llobrega

Població:
Vall Llobrega (Girona)
Propietari:
Data Construcció:
Projecte finalista del concurs
Total superfície construida:
786,45m2

Concurs de 2 voltes de GISA

Per realitzar la implantació del CEIP de Vall-llobrega (Baix Empordà), s’ha tingut molt en compte l’emplaçament d’aquest equipament. És un element molt urbà, que en les seves façanes a carrer, per un costat tanca la formació d’una plaça/jardí al centre del poble i, per l’altre, s’obre al camp, al bosc, a la natura.

Les façanes que donen al carrer són una peça blanca que tanca el solar i recull el col·legi sobre si mateix, i que amb un porxo important dóna accés al vestíbul que convida a entrar dintre del recinte per descobrir noves sensacions i coneixements.

El pati del col·legi s’obre al sud, fent del paisatge dels camps i boscos el teló de fons dels estudiants i tancant-se a l’activitat del carrer.

La façana que dóna a la plaça és la d’ingrés al recinte, de la biblioteca i de l’espai polivalent. Per aquesta façana també es té accés a la zona esportiva.

L’edifici te una vocació de servei al poble, per aquesta raó l’espai d’entrada és un gran distribuïdor que pot seccionar l’edifici en funció de les necessitats del moment.

Les aules tenen llum natural directa pel nord i indirecta tamisada pel porxo i el passadís al sud, per aquest motiu no necessiten elements de protecció solar afegits, la pròpia arquitectura ens controla la llum.

Les aules infantils s’obren més al poble i l’orientació cap al sud fa que la zona de lleure dels grans no interfereixi amb la dels infants. Els patis dels infants prenen com a referència els jardins de les unifamiliar que formen aquest carrer.

Arq(i)tec Surís Associats - Arquitectes
Anagrama* Disseny